vape room greece

FAQ

Συχνές ερωτήσεις για το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ένας νέος, επαναστατικός εναλλακτικός τρόπος καπνίσματος (ή ατμίσματος όπως είναι η πιο δόκιμη ορολογία). Έχει την ίδια αίσθηση και την ίδια γεύση με τα παραδοσιακά τσιγάρα, ενώ ταυτόχρονα παρέχει στους καπνιστές όλη την ευχαρίστηση που προσδοκούν από το κάπνισμα, χωρίς όμως πολλά από τα προβλήματα. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν χρειάζεται να το ανάψετε. Είναι μία συσκευή που αποτελείται από μία επαναφορτιζόμενη μπαταρία (η οποία παρέχει την απαιτούμενη ενέργεια), ένα ανταλλακτικό φίλτρο – δεξαμενή που περιέχει το υγρό αναπλήρωσης (e-liquid) και τον ατμοποιητή (δηλαδή την συσκευή που αναλαμβάνει την διαδικασία της ατμοποίησης). Όταν πατήσετε τον διακόπτη του ηλεκτρονικού τσιγάρου, ξεκινάει μια διαδικασία ατμοποίησης που απελευθερώνει «καπνό» ο οποίος στην πραγματικότητα είναι ατμός που διαλύεται στον αέρα σε μερικά δευτερόλεπτα. Συμπερασματικά, το ηλεκτρονικό τσιγάρο μιμείται όλες τις φυσικές και συναισθηματικές απολαύσεις του παραδοσιακού καπνίσματος.
Οι περισσότεροι καπνιστές, καπνίζουν γιατί απολαμβάνουν την συναισθηματική και φυσική απόλαυση του καπνίσματος. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα παρέχουν ακριβώς την ίδια απόλαυση. Τα κυριότερα πλεονεκτήματά τους είναι: - Η αξιοσημείωτη ομοιότητα με το κάπνισμα και η ευχαρίστηση του "καπνίσματος" - Δεν περιέχουν πίσσα, μονοξείδιο και διοξείδιο του άνθρακα και άλλες βλαβερές ουσίες που εκλύονται κατά την καύση των παραδοσιακών τσιγάρων - Δεν παράγουν καπνό και άρα δεν υπάρχει παθητικό κάπνισμα - Είναι πρακτικά άοσμα - Οι ατμιστές έχουν την ελευθερία να καπνίζουν οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή - Δεν υπάρχει κίνδυνος φωτιάς - Έχουν γεύση καπνού, αλλά και άλλες «προχωρημένες» γεύσεις - Κοστίζουν σημαντικά λιγότερο από τα παραδοσιακά τσιγάρα - Δεν κιτρινίζουν τα χέρια και τα δόντια
Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα περιέχουν κατά κύριο λόγο προπυλενογλυκόλη, φυτική γλυκερίνη και κατά δεύτερο λόγο νερό, νικοτίνη (προαιρετικά) και αρωματικές ουσίες για την γεύση. Από την άλλη μεριά, η λίστα των χημικών ουσιών που απελευθερώνονται κατά την καύση των παραδοσιακών τσιγάρων είναι ατελείωτη. Έχουν ανιχνευτεί περισσότερες από 4000 χημικές ουσίες που συμπεριλαμβάνουν πίσσα, μονοξείδιο και διοξείδιο του άνθρακα, αρσενικό, φορμαλδεϋδη κλπ, ενώ 30 τουλάχιστον από αυτές θεωρούνται καρκινογόνα πρώτου βαθμού.
H απάντηση είναι όχι. Καμία από τις ουσίες που περιέχονται στα υγρά αναπλήρωσης που εμπορευόμαστε δεν είναι καρκινογόνα. Η σχετική φημολογία βασίζεται σε μία έρευνα που έκανε ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) το 2010. Ανακοίνωσε ότι σε δύο από τα 18 ελεγχθέντα δείγματα δύο συγκεκριμένων εταιριών (NJOY και SMOKING EVERYWHERE) ανακαλύφθηκαν ΙΧΝΗ νιτροσαμινών (Οι νιτροσαμίνες είναι καρκινογόνες ουσίες που βρίσκονται στα φύλλα του καπνού). Παρέλειψε βέβαια να αναφέρει ότι οι ποσότητες που ανιχνεύθηκαν ήταν 1400 φορές λιγότερες από ότι στα κανονικά τσιγάρα και ισόποσες με τα εγκεκριμένα από τον FDA προϊόντα διακοπής του καπνίσματος όπως τσίχλες νικοτίνης κλπ. Παρόλα αυτά τα δικά μας υγρά αναπλήρωσης ελέγχονται κάθε μήνα και πιστοποιούνται ότι δεν περιέχουν νιτροσαμίνες, αλλά και πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες (PAH).
Διότι πιστεύουμε ότι όπως και για κάθε καταναλωτικό προϊόν, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή σας. Η πιστοποίηση εξασφαλίζει ότι αγοράζετε ένα προϊόν ελεγμένο και ασφαλές.
Δεδομένης της συνεχούς αύξησης των φόρων και της τιμής των παραδοσιακών προϊόντων καπνού, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μπορούν να σας γλυτώσουν πολλά χρήματα. Για ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα που κοστίζει 3,5 ευρώ, ξοδεύετε 1.260€ τον χρόνο. Χρησιμοποιώντας το ηλεκτρονικό τσιγάρο θα σας κοστίσει περίπου 500€ μαζί με τα αναλώσιμα, άρα κερδίζετε 760€ ετησίως για κάθε πακέτο τσιγάρα που καταναλώνετε ημερήσια.
Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι άφλεκτα, δεν περιέχουν καπνό και δεν οδηγούν σε παθητικό κάπνισμα. Άρα, η χρήση τους δεν απαγορεύεται σε μέρη όπου το παραδοσιακό κάπνισμα απαγορεύεται. Οι πελάτες μας έχουν χρησιμοποιήσει τα ηλεκτρονικά τσιγάρα χωρίς κανένα πρόβλημα σε εστιατόρια, χώρους εργασίας και σε πολλά ακόμα μέρη όπου το κάπνισμα απαγορεύεται ή αποθαρρύνεται. Βεβαίως, μην ξαφνιαστείτε όταν οι γύρω σας θα σας ρωτούν για το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Εξάλλου, για τον συνηθισμένο παρατηρητή, μοιάζει σαν να καπνίζετε. Οι πελάτες μας, αναφέρουν ότι απλώς εξηγώντας στους άλλους τι είναι στην πραγματικότητα τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και πώς λειτουργούν, συνήθως δημιουργείται η απαραίτητη αποδοχή για την χρήση τους.
Οι περισσότεροι χρήστες των ηλεκτρονικών τσιγάρων, θα σας πουν ότι η γεύση των προϊόντων μας μοιάζει πολύ με την γεύση των παραδοσιακών τσιγάρων. Φυσικά υπάρχουν και πολλές άλλες γεύσεις όπως βανίλια, μήλο, μέντα, φράουλα κλπ.
Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι πρακτικά άοσμα σε αντίθεση με τα παραδοσιακά τσιγάρα που η μυρωδιά τους παραμένει μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν είναι καθόλου εύκολο να απαλλαγείτε από αυτήν. Με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα θα γλυτώσετε επιτέλους από την άσχημη μυρωδιά του τσιγάρου στα ρούχα, το γραφείο, το αυτοκίνητο και το σπίτι. Και φυσικά, θα μπορείτε να «καπνίσετε» και σε όλα τα μέρη που το παραδοσιακό κάπνισμα απαγορεύεται για λόγους παθητικού καπνίσματος ή άσχημης μυρωδιάς.
Είναι πολύ δύσκολο για μας να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα, γιατί στην απάντηση εμπλέκονται πολλοί παράγοντες. Τι τύπου τσιγάρα καπνίζετε, πόσα τσιγάρα, για πόσο καιρό καπνίζετε, η δύναμη και η διάρκεια της εισπνοής, είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που καθορίζουν την επιλογή σας. Εμείς σας προτείνουμε να ξεκινήσετε με το χαμηλότερο δυνατό επίπεδο και να το αυξήσετε αν αισθανθείτε ότι είναι απαραίτητο. Αυτό θα σας βοηθήσει να μειώσετε την πρόσληψη νικοτίνης στο ελάχιστο δυνατό.
Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι πολύ εύκολα στην χρήση. Κανονικά η μόνη συντήρηση που απαιτείται είναι να φορτίζετε τις μπαταρίες και να αλλάζετε τα αναλώσιμα. Υπάρχουν όμως και μερικά tips:
Ανάλογα με το μέγεθος της μπαταρίας που θα επιλέξετε :
Το υγρό αναπλήρωσης πωλείται σε μπουκαλάκια που η ποσότητα που περιέχεται, μετριέται σε ml. Κάθε ml υγρού αναπλήρωσης αντιστοιχεί σε 12-15 τσιγάρα. Έτσι ένα μπουκαλάκι 10ml αντιστοιχεί σε 120-150 τσιγάρα και ένα μπουκαλάκι 30ml σε 360-450 τσιγάρα
Αναλώσιμα είναι τα ανταλλακτικά φίλτρα-δεξαμενές και οι ατμοποιητές. Το φίλτρο-δεξαμενή πρέπει να αλλάζετε μια φορά την εβδομάδα. Ο ατμοποιητής ανάλογα με την χρήση του κάθε 10 έως 30 ημέρες.
Η προπυλενογλυκόλη θεωρείται γενικά ασφαλής για χρήση σε τρόφιμα και φάρμακα από πολλούς διεθνείς οργανισμούς. Σήμερα χρησιμοποιείται για χρωματισμό τροφίμων, σαν πρόσθετο για την διατήρηση τροφίμων, καλλυντικών και φαρμάκων σε υγρή μορφή και στις μηχανές που παράγουν καπνό σε συναυλίες, κέντρα διασκέδασης κλπ. Στα ηλεκτρονικά τσιγάρα χρησιμοποιείται για να παράγει τον ατμό που μοιάζει με καπνό και για την διατήρηση της γεύσης.
Όχι. Απευθύνονται μόνο σε ενήλικους καπνιστές.
Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ΔΕΝ είναι ιατρικά προϊόντα διακοπής του καπνίσματος, ούτε έχουν δοκιμαστεί σαν τέτοια. Είναι όμως εναλλακτικά προϊόντα καπνίσματος και έτσι μπορούν να καταργήσουν ή να μειώσουν το κάπνισμα παραδοσιακών τσιγάρων.
Αν σας απασχολούν θέματα υγείας, παρακαλούμε να συμβουλευθείτε τον γιατρό σας. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν προορίζονται για την διάγνωση, θεραπεία ή πρόληψη οποιασδήποτε ασθένειας, κατάστασης φυσικής ή ψυχικής και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε αντικατάσταση των συμβουλών του γιατρού σας. Κρατήστε τα υγρά αναπλήρωσης μακριά από παιδιά και κατοικίδια ζώα. Η κατάποση κομματιών μπορεί να οδηγήσει σε πνιγμό. Η κατάποση των διαλυμάτων νικοτίνης μπορεί επίσης να οδηγήσει σε δηλητηρίαση. Τα υγρά αναπλήρωσης περιέχουν ίχνη ξηρών καρπών και προπυλενογλυκόλη, γι’αυτό βεβαιωθείτε ότι δεν είστε αλλεργικοί σε αυτές τις ουσίες. Η νικοτίνη είναι εθιστική ουσία. Οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες είναι μπαταρίες λιθίου και για αυτόν τον λόγο δεν πρέπει να τις φορτίζετε χωρίς επίβλεψη ή να τις αφήνετε εκτεθειμένες σε υψηλές θερμοκρασίες.

Vape Room Greece

Best Seller Προιοντα

Προϊοντα με τις περισσότερες πωλήσεις στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα!

Newsletter

Vape room Greece

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος τα πάντα γύρω από το ηλεκτρονικό τσιγάρο και τα υγρά αναπλήρωσης στο κατάστημα μας καθώς και για τυχόν διαγωνισμούς και δώρα? Ωραία! γράψου στο NEWSLETTER της σελίδας μας, για να μην μείνεις ποτέ στην απ'έξω!

vaping img

συνεργαζομενες εταιρειες υγρων αναπληρωσης